Je account en gegevens verwijderen

Laatst bijgewerkt: 2026-09-22

Je kunt je Look AI-account en de bijbehorende gegevens zelf verwijderen, in de app. Op deze pagina vind je de stappen, lees je wat er wordt verwijderd, wat er wordt bewaard en hoelang, en wat je kunt doen als je de app niet kunt gebruiken.

De app

Look AI wordt uitgegeven door Better Life With Apps. In de App Store en op Google Play staat de app als “Kapsels AI: Haarkleur, Haircut” (in het Engels “Hairstyle Try On AI: Haircut”); op je telefoon heet de app Look AI.

Je hoeft je niet te registreren. De eerste keer dat je de app opent, maakt die automatisch een account aan voor je installatie, zonder te vragen om je naam, e-mailadres, telefoonnummer of een wachtwoord. Je credits en aankopen zijn aan dat account gekoppeld.

Je looks niet. Die worden alleen op je telefoon bewaard: onze server verwijdert je selfie zodra de look die ervan wordt gemaakt klaar is, en verwijdert de looks zelf zodra de app ze op je telefoon heeft opgeslagen, uiterlijk binnen een dag.

Voordat je begint: zeg je abonnement op

Je account verwijderen zegt geen abonnement op. Apple of Google factureert het abonnement, dus je kunt het alleen opzeggen in je store-account:

Verwijder je het account zonder op te zeggen, dan blijft de store bij elke verlenging kosten in rekening brengen. Je account verwijderen levert geen terugbetaling op van betalingen of van ongebruikte credits. Facturering en opzeggen worden volledig behandeld in de gebruiksvoorwaarden.

Je account verwijderen in de app

Verwijderen wist je looks van je telefoon, en wij hebben geen kopie om je terug te geven. Open voordat je begint elke look die je wilt houden en tik op Downloaden om hem in je foto’s te bewaren.

  1. Open Look AI en tik op Instellingen in de balk onderaan het scherm.
  2. Scrol omlaag naar Je gegevens en tik op Gegevens verwijderen.
  3. Lees de bevestiging en tik op Verwijdering aanvragen.

De app logt dan uit, wist wat hij op je telefoon bewaarde en keert terug naar het eerste scherm: je looks, de foto’s in het tabblad Foto’s, je antwoorden in de introductie, je toestemming voor AI-verwerking en je analysekeuze. Vanaf dat moment kan het account niet meer worden gebruikt. Toont de app in plaats daarvan een foutmelding, controleer dan je verbinding en probeer het opnieuw.

Instellingen gaat pas open als de introductie van de app is afgerond, en de laatste stap van de introductie vraagt om een foto van je gezicht. Begint de app met de introductie — bijvoorbeeld na een herinstallatie — en voeg je liever geen foto toe, of vraagt die stap je een abonnement te kiezen, vraag de verwijdering dan per e-mail aan.

Wat er wordt verwijderd, en wanneer

Zodra je bevestigt, wordt elke inlog op het account ingetrokken, wordt het meldingstoken verwijderd dat je telefoon bij ons heeft geregistreerd (waarmee we je laten weten dat een look klaar is), en wist de app zijn gegevens op je telefoon, zoals hierboven beschreven.

24 uur later verwijderen onze systemen:

De verwijdering wordt automatisch uitgevoerd zodra de 24 uur voorbij zijn. Zit er een technische storing in de weg, dan wordt het opnieuw geprobeerd, en ronden we de verwijdering af binnen 30 dagen na je verzoek. Looks die je al in je fotobibliotheek hebt bewaard, zijn je eigen kopieën; die haalt de app niet weg.

Wat er wordt bewaard, en hoelang

Bewaard zonder automatische verwijderdatum

Bewaard voor beperkte tijd

Valt niet onder de verwijdering

Wil je dat een van deze records ook wordt verwijderd, mail ons dan zoals beschreven onder Andere privacyverzoeken.

Losse looks verwijderen en het account houden

Je hoeft niet je hele account te verwijderen om een look weg te halen. Open hem via Je looks op het startscherm of via het tabblad Geschiedenis, tik bovenaan het scherm op Meer acties, kies Uit geschiedenis verwijderen en bevestig met Verwijderen. De look wordt van je telefoon verwijderd en op onze server verborgen; hiervoor heb je een internetverbinding nodig.

Wil je een foto van jezelf uit het tabblad Foto’s weghalen, open hem dan en tik bovenaan op de verwijderknop (Uit verzameling verwijderen). De foto wordt van je telefoon verwijderd; de looks die je ermee hebt gemaakt, blijven staan.

Als je de app hebt verwijderd of niet kunt gebruiken

De app verwijderen wist alles wat die op je telefoon bewaarde, ook je looks. Het account en de records op onze servers die hierboven staan beschreven, worden er niet door verwijderd, en een abonnement wordt er niet door opgezegd.

Als je de app op dezelfde telefoon of tablet opnieuw installeert, word je normaal gesproken weer aan hetzelfde account gekoppeld: de app bewaart een ID voor je installatie die het verwijderen van de app overleeft (op iPhone en iPad in de iOS-sleutelhanger; op Android wordt de ID afgeleid van een ID die het systeem op dat apparaat aan de app toekent). Je credits en je abonnement komen dan terug, je looks niet. Na een herinstallatie begint de app opnieuw met de introductie, dus de stappen in de app hierboven werken pas als je die hebt afgerond.

Wil je dat niet, is het apparaat gereset of vervangen, of kun je de app helemaal niet openen, vraag de verwijdering dan per e-mail aan.

Verwijdering aanvragen per e-mail

Kun je de stappen in de app niet gebruiken, mail dan naar privacy@blwapps.com met als onderwerp “Mijn Look AI-account verwijderen” en vermeld:

Het account bevat geen naam, e-mailadres of telefoonnummer, dus aan je e-mailadres alleen kunnen we niet zien welk account van jou is. Een bestelnummer van de store is het gegeven dat we aan een account kunnen koppelen. Kunnen we het account aan de hand van wat je stuurt niet identificeren, dan laten we je dat in ons antwoord weten, in plaats van een account te verwijderen dat misschien van iemand anders is.

We antwoorden binnen 30 dagen na ontvangst van je verzoek. Zodra we het account hebben geïdentificeerd, verwijderen we het zoals op deze pagina beschreven en bevestigen we dat per e-mail. Stuur ons geen foto van jezelf om te bewijzen wie je bent: we kunnen gezichten niet aan accounts koppelen, en we bewaren geen foto’s.

Andere privacyverzoeken

Verwijdering is een van de rechten die je hebt. Je kunt ook vragen om een kopie van je gegevens, om rectificatie of om beperking van de verwerking, of bezwaar maken tegen de verwerking, en je kunt ons vragen records te verwijderen die staan onder Wat er wordt bewaard; we laten je weten wat we kunnen verwijderen en waarom we bewaren wat we niet verwijderen. Mail naar privacy@blwapps.com; de identificatiegegevens en de antwoordtermijn hierboven gelden ook hier. Het privacybeleid legt uit welke gegevens we bewaren en waarom.

Contact

Verwijder- en privacyverzoeken: privacy@blwapps.com
Algemene support: support@blwapps.com